מקור השם גרידה נובע כתוצאה מפעולת הגירוד אותה מבצע הרופא בחלקו העליון של הרחם. מספר שכבות מרכיבות את הרחם כאשר החיצונית ביותר היא הרירית המצפה את הרחם. רירית זו, היא אשר עוברת את שינויים המתרחשים במהלך המחזור החודשי, היא זו המגורדת. מהם אחוזי ההצלחה של תהליך הגרידה? עד איזה שלב ניתן לבצע אותה? כל זאת ועוד, במאמר הבא.
ביורוקרטיה מחויבת מציאות
ניתן לבצע גרידה עד שבוע שלוש עשרה, ולעתים עד שבוע עשרים. יש לפנות לרופא הנשים על מנת לבצע מספר בדיקות ולחתום על טופס בו מצהירה המטופלת על ביצוע הפלה מרצון. כל הפסקת היריון מחויבת באישור
ועדה להפסקת היריון, ולכן השלב הבא, לאחר רופא הנשים, הוא התייצבות מול הוועדה. ועדות אלה מבצעות עבודתן בבתי החולים בכל רחבי הארץ בשעות קבלה מפורטות.
עלות התהליך כוללת את התשלום לוועדה (360 שקלים) והתשלום עבור הגרידה (2,500-4,000 שקלים, תלוי האם מדובר במקום ציבורי או
הפלה פרטית). הקלות בתשלום אפשריות בהתאם להחלטות הוועדה. סיוע במימון אפשרי גם דרך חברות ביטוח שונות (יש לעיין בפוליסות).
גרידה – תהליך כירורגי פשוט יחסית
לפני ביצוע הגרידה נדרשת המטופלת לצום שש שעות. התהליך עצמו מבוצע בהרדמה מלאה, אם כי ייתכנו מצבים בהם הוא יבוצע תחת הרדמה אפידורלית בלבד. התהליך כולו מתרחש כחמש עשרה דקות, פחות או יותר. לאחר הגרידה נותרת המטופלת באשפוז יום למשך כמה שעות ומשוחררת לביתה.
לפני ביצוע הגרידה מתבצעת הבחנה של מבנה הרחם והמנח שלו על מנת לספק מענה יעיל ומיטבי. באמצעות מכשיר האולטראסאונד מבצעים מעקב של כל שלבי הגרידה. אל הרחם מוחדר חומר הסופח נוזלים. החומר מתרחב מעצם פעולה זו, וכך מורחב צוואר הרחם. הרחבה זו מאפשרת כניסה נוחה ומינימום פגיעה. במהלך הביצוע מוחדר צינור פלסטי השואב את המצוי ברחם, ומכשיר ייעודי מוחדר לרחם עמו מבוצע הגירוד של הרירית.
מדובר בתהליך מהיר בעל אחוזי הצלחה ברורים, תהליך בטוח יחסית הגורר אחריו תופעות לוואי מצומצמות יחסית: כאבי בטן מקומיים ודימום. גרידה מהווה פתרון כירורגי בטוח יחסית עבור
הפסקת היריון שאינו רצוי המצוי בשלביו המוקדמים.