האם יש סיכונים בהפלה?נשים שאינן מעוניינות להמשיך בתהליך ההיריון יכולות לבחור בין שתי אפשרויות לביצוע הפלה מלאכותית: שימוש בכדורים או ביצוע גרידה. מעבר להשוואה המתבקשת בין שתי האופציות עולה השאלה האם מדובר בתהליך המסכן את חייהן או את גופן?
הפלה בכדורים יכולה להתבצע עד שבוע מס` 7 לעומת הפלה על ידי גרידה שיכולה להתבצע עד שבוע מס` 13 ולעתים שבוע מס` 20. הכדורים ניטלים בשתייה בהתאם להוראות הצוות הרפואי, והגרידה נחשבת תהליך כירורגי המבוצע לאחר הרדמה מלאה. במהלך הטיפול מתבצעת שאיבה של תוכן הרחם. מדובר בתהליך מוקפד וזהיר המלווה באולטרסאונד לאורך כל הדרך. לאחר כמה שעות התאוששות משוחררת המטופלת לביתה.
סיכונים ותוצאות לוואי של הפלהבאופן טבעי, כל הליך כירורגי כרוך בסיכונים. הסיכונים בתהליך גרידה הן החלשות צוואר הרחם והיווצרות צלקות בחצוצרה. יש הטוענים כי הסיכוי למחלת סרטן השד גבוה יותר לאחר ביצוע הפלה, אך מדובר במקרים בודדים כאשר הסיכוי קטן עוד יותר אם ההפלה מבוצעת בשלבים הראשונים והמוקדמים של ההיריון.
ביצוע הפסקת הריון גורם בדרך כלל לתופעות לוואי זמניות כגון דימום וכאבים, אך הללו חולפים לאחר שבועיים לכל היותר. ההחלמה לאחר גרידה מלווה בנטילת אנטיביוטיקה חמישה ימים כדי להגן מפני זיהום אפשרי. אחוזי ההצלחה עומדים על קרוב למאה באשר להפסקת ההיריון משום שהתהליך מתנהל בשליטה מלאה.
מה לגבי השלכות רגשיות?יש הטוענים כי המדד הרגשי חייב להילקח בחשבון לאחר הפלה משום שהוא עלול לגרור נפילה רגשית עד כדי דיכאון. סבירות גבוהה שההיסטוריה הנשית מעידה על תופעות כגון אלה, אך אפשרויות הטיפול כיום והלווי האפשרי מצד גורמים רפואיים, מהווים את התשובה לכך.
כאמור, הפסקה המבוצעת בצורה יזומה בתחילת תהליך ההיריון נקראת הפלה מלאכותית (להבדיל מ:הליך הפסקה של היריון המתבצע בשלבים המאוחרים הרבה יותר). הבחירה בין האפשרויות הקיימות להפלה מלאכותית תלויה במשך ההיריון (מספר השבועות של ההיריון), אך גם בבחירה של המטופלת.
החוק קובע כי כל אישה יכולה לבצע הפלה גם ללא הסכמת הוריה (אם מדובר בקטינה) וללא הסכמת בן הזוג למעט מקרים בהם המטופלת אינה כשירה בדעתה בשל מחלה נפשית. ניתן לבצע הפלה מלאכותית בבית חולים פרטי וציבורי, ובכל מקרה היא מחויבת באישור הוועדה להפסקת היריון. לפרטים נוספים את מוזמנת ליצור עמנו קשר ונשמח לסייע.
קטגוריה: מידע חשוב על הפלה והפסקת הריון
|